Aanbod

Salsa LA-stijl
Na de samensmelting van de diverse smaken ontstonden er drie hoofdstromingen. De Cubaanse salsa, de New York stijl en de Los Angeles oftewel LA-stijl. Deze laatstgenoemde stijl is ook de stijl welke wordt gegeven binnen onze dansschool.
Kenmerkend van deze stijl is dat er op “een lijn” gedanst wordt. Veelal blijft de man tijdens een figuur op een plaats dansen terwijl de vrouw zich in de figuren van de ene kant naar de andere kant van de man verplaatst. Deze stijl is voor het oog de meest indrukwekkende salsastijl en verklaart waarom juist deze dansstijl zo populair is in Europa.

Samba
De rage van de laatste tijd! Opzwepend en voornamelijk heel erg leuk om te doen; na de les een heerlijke Caipirinha cocktail en voor heel even ben je in Brazilië. Een leuke introductie van het Sambadansen voor de beginnende Sambista’s onder ons!

Bachata
Deze sensuele en exotische dans heeft een vaste plek gekregen bij de salsafeesten en is een uitstapje naar de Dominicaanse Republiek waar deze tevens uit afkomstig is. De Bachata trekt altid de aandacht. De gitaarmuziek in vierkwartsmaat gaat bijna altijd over het leven zoals romantiek, liefde, geld en verdriet. Over het algemeen dans je hierbij ook met een partner en bestaat uit kleine stapjes. Bachata kent een klein, steeds terugkerend ‘hupje’, dat meestal met de heup wordt uitgevoerd.

Kizomba
Het woord Kizomba beschrijft zowel een muziekstijl als een dansstijl. Kizomba komt uit Angola en betekent letterlijk ‘feest’. De muziek is een mix tussen Zouk en Afrikaanse ritmes (Semba). Qua beweging lijkt de dans op de Tango maar ook de Afrikaanse invloed is zichtbaar. Kizomba wordt hierom de Afrikaanse tango genoemd. De heupen bewegen sensueel in een bijna hypnotisch ritme voor-, achter- en zijwaarts. De partnerhouding is relatief close en dit is belangrijk om de dame te kunnen leiden.

Dance kids(7 t/m 11 jaar)
Kids kunnen op een leuke en speelse wijze leren dansen. De motoriek wordt gestimuleerd en bewegen is altijd goed voor onze kids. Dance Kids is een leuke cursus waarbij we de kinderen op speelse wijze kennis laten maken met dansen!

Dance tieners (12 t/m 16jaar)
Uitdagend, cool en sportief; dansen is booming mede door de op tv uitgezonden dansprogramma’s en wedstrijden. Dansen is gezellig, sociaal maar is ook goed voor de motoriek, conditie en gezondheid. Leer o.a. salsa, merengue maar ook dansen zoals in de videoclips.

Dance workout
Diverse fitnessprogramma’s worden tegenwoordig met dansstappen op latin muziek gegeven; dance and shape your body. Essentie is werken aan de conditie, gewicht, lenigheid maar ook het geest op zo het complete mens gezonder te maken. Moeiteloos worden deze workouts gevolgd; de latin opzwepende klanken zorgen vanzelf hiervoor.

Ladies only / Ladiesstyling
Wil je technisch, lenig, stylish, sexy met vertrouwen dansen? Sta nu op en schrijf je in voor deze cursus. Shines, turns, styling, houding en hips zijn enkele van de elementen die worden behandeld. Elementen uit diverse dansen zoals salsa, bachata, samba, zouk maar ook de heuprollende hula- en Tahitian dance uit Hawai komen aan bod. Met het geleerde kan je stralen en showen in verschillende soorten dans op de dansvloer in de toekomst.

Menstyling
Heren styling krijgt in deze cursus alle aandacht. In deze cursus leren de heren dansen met meer power en styling. Met o.a. fancy footwork, maar je leert ook waar je deze zaken in de muziek (breaks) en tijdens het dansen met een partner op een leuke en eenvoudige wijze kunt gaan toepassen. Kortom een intensieve special met veel lichaamsbeheersing en snel voetenwerk!

Salsa 40+
Je bent nooit te oud om te genieten en dats is salsa 40+. Accent ligt op gezeligheid en dan tegelijk werken aan je conditie en gezondheid tussen leeftijdsgenoten. Gezelligheid staat voorop, maar natuurlijk werkt u ook aan uw gezondheid en conditie door op een ontspannen manier te bewegen in een sfeervolle omgeving. Hebt u zin in een ontspannen, gezellige en sfeervolle dansmiddag/avond  met eigen leeftijdsgenoten en in warme Zuid-Amerikaanse sferen?

 

inschrijven

 

Descargar musica